Overslaan en naar de inhoud gaan
TRIBRU2024 Shingo Masuda & Katsuhisa Otsubo Architects, Empty drop
Zomer Gratis Hedendaags

Een thema op maat van de stad en het kruim van de (inter)nationale kunst- en architectuurwereld. Dat staat elke 3 jaar op de agenda van de Triënnale Brugge. Het erfgoed geeft dit gratis artistieke festival een unieke charme en laat je de stad bekijken in een ander licht. In 2024 gaan opnieuw enkele bijzondere tijdelijke installaties in dialoog met de stad. Samen vormen ze een memorabele zomerse ontdekkingstocht. Uitnodigend, kindvriendelijk en helemaal gratis.

Thema

Voor deze 4e editie gaat Triënnale Brugge op zoek naar de verborgen mogelijkheden van de stad met als thema ‘Spaces of Possibility’. Hoe kan een door UNESCO beschermde historische stad, waar niet-bouwen centraal staat, omgaan met verandering? En hoe kunnen hedendaagse kunst en architectuur een katalysator voor deze duurzame verandering vormen? 

Kunstenaars en architecten

Curatoren Shendy Gardin en Sevie Tsampalla selecteerden 12 kunstenaars en architecten die - elk op hun eigen manier - het thema ‘Spaces of Possibility’ invullen. De installaties liggen verspreid over de binnenstad van Brugge, met speciale aandacht voor West-Brugge en Zeebrugge.

Deelnemende kunstenaars en architecten:

 

Rebel Garden

Musea Brugge presenteert met ‘Rebel Garden’ een must-see tentoonstelling in het kader van Triënnale Brugge 2024. Een uiterst urgente kunsttentoonstelling die de impact van de mens op de natuur en de gevolgen ervan op onze omgeving onder de loep neemt.

 

13 apr

tot

1 sep

Locatie

binnenstad Brugge

Openen in Google Maps